Kom nu in actie en u bent de steenmarter voor!

Eind september begint de vraag naar onze marterprofielen sterk toe te nemen. Mensen ontdekken dan vaak dat een steenmarter bij hun is komen wonen. Om te voorkomen dat u lang moet wachten op een offerte en de montage van onze marterprofielen, adviseren wij u nu een geheel vrijblijvende offerte bij ons aan te vragen.

Opmars steenmarter
Steenmarters worden steeds vaker in bepaalde delen van Nederland gezien. Terwijl de steenmarter eerder een zeldzame gast was, zo zijn er nu naar schatting zo’n 15.000 steenmarters in Nederland. De steenmarter maakt zijn opmars vanuit Duitsland naar het Westen van ons land.

Overzichtkaart Steenmarters

Bovenstaande link laat de opmars van de steenmarter zien vanaf 1982 tot heden. (Kaartje eerst uitzoomen en op play drukken.)
Kwamen steenmarters rond 1982 hoofdzakelijk voor in het zuiden van Limburg, nu medio 2019 komen ze voor in alle oostelijke provincies en in Friesland.

Overlast steenmarter
Wanneer de temperatuur in de herfst en winter daalt, gaat hij op zoek naar een rustige plek. Waarom precies is niet duidelijk, maar een steenmarter kiest steeds vaker een woning als verblijfplaats. Een steenmarter kan dan voor behoorlijk wat overlast zorgen. Vooral ’s nachts kan het lijken alsof er een inbreker in huis is, wat uiteraard de nodige stress oplevert. Een steenmarter maakt een nest in de dakconstructie en vreet daarbij het isolatiemateriaal aan. Er zijn schadegevallen door steenmarters bekend van meer dan € 20.000,00. Zie het onderstaande bericht uit Grootegast. https://www.dakgootpreventie.nl/projecten/steenmarter-ruineert-dak:-twintigduizend-euro-schade
Ook nemen steenmarters hun prooi (kikkers, muizen, ratten, eekhoorns,…)vaak mee naar hun verblijfplaats. Deze karkassen veroorzaken op hun beurt weer stankoverlast en geven bovendien overlast van vliegen of ander ongedierte. Een steenmarter heeft een vaste plek, nabij zijn slaapplaats, om zijn behoefte te doen en zolang daar niks aangedaan wordt, zal de stankoverlast alleen maar toenemen.

Voorkom steenmarters in huis
Omdat de steenmarter op de lijst met bedreigde diersoorten staat, mag het diertje niet gedood of gevangen worden. Voorkomen dat een steenmarter in uw woning zijn/haar intrek neemt is de enige oplossing. Dakgootpreventie biedt als enige de garantie dat u geen last krijgt (of meer heeft) van steenmarters in uw dakconstructie. Wij plaatsen onze aluminium marterprofielen aan de onderzijde van uw dakconstructie; op de onderste panlat. Ook dakramen en dakkapellen worden rondom voorzien van deze profielen. Een dealer bekijkt ter plekke waar een steenmarter naar binnen kan komen en zal uw dakconstructie compleet afsluiten, zonder de ventilatie te belemmeren.

Diervriendelijke oplossing
Denkt u al last te hebben van een steenmarter? De dealer beoordeelt of dit inderdaad het geval is en brengt u vervolgens een offerte uit voor het plaatsen van marterprofielen. Bij opdracht worden de marterprofielen aangebracht waarbij de dealer één dakpan iets naar boven geschoven laat liggen. Een steenmarter vertrekt rond 23.00 uur uit zijn slaapplaats om voedsel te zoeken. Hij verlaat zijn nest via de open gelaten ruimte onder de omhoog geschoven dakpan. We vragen klanten de dakpan in de ochtend weer goed te leggen, zodat de steenmarter niet meer naar zijn verblijfplaats terug kan. En u bent verlost van uw ongenode gast!

Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan:
https://www.dakgootpreventie.nl/offerte

 

© Dakgootpreventie 2021 | Disclaimer | Privacy statement | Contact | Dealer worden | Downloads