Woningbouwvereniging Viverion kiest voor preventie

Ook woningbouwvereniging Viverion te Lochem kiest voor preventie van Dakgootpreventie. 


Hier werden diverse woningen voorzien van onze aluminium geperforeerd dakgoot roosters in combinatie met onze aluminium marter-, vogelschroot. Doordat er hier veel overlast werd ervaren van plaagdieren, moest de onderhoudsploeg van Viverion herhaaldelijk in actie komen om de overlast weg te nemen. 


Als verhuurder is er vaak weinig tot geen zicht op plaagdieren in en om de verhuurde objecten. Bewoners ervaren dit natuurlijk anders en worden er wekelijks zo niet dagelijks mee geconfronteerd. 


Zo ook bij dit project in Rijswijk, waar de onderhoudsploeg van Onderhoud Service Spectrum te Rijssen, herhaaldelijk de ladder op moest om de dakgoten en dakbeschot te inspecteren. Huurders van deze straat werden herhaaldelijk opgeschrikt door lawaai, wat vanuit de dakgoot tot onder de dakpannen hoorbaar was. Tevens dwarrelde er herhaaldelijk isolatiemateriaal naar beneden.


Steenmarters of kraaiachtigen bleken hier huis te houden.... 


Van daaruit werden wij ingeschakeld om deze woningen, preventief te beschermen tegen plaagdieren. Bijkomstig voordeel was de dakgoot beschermer, deze aluminium rooster weert blad en dier waardoor de dakgoten niet meer periodiek schoon gemaakt hoeven worden. 


Deze klus werd, na het uitbrengen van onze offerte, ons in opdracht gegund door Onderhoud Service Spectrum, waarna onze dealer TES Installatietechniek in actie kwam. In dit geval dienden er steigers geplaatst te worden om deze klus veilig en verantwoord (MVO) te kunnen uitvoeren. Tevens werd er gebruik gemaakt van een stof-, waterzuiger om het afval uit de dakgoten te verwijderen.


Zoals u kunt zien op de foto’s zaten er diverse holen in het isolatie en dakbeschot, waardoor de plaagdieren eenvoudig onder de bestaande dakpanlatten naar binnen konden. Tevens is deze dakconstructie niet correct en zou er bij verstopping in de dakgoten eenvoudig water naar binnen kunnen lopen. Nu met onze dakgoot rooster in combinatie met de marterschroot, zijn de calamiteiten zeer gering geworden, en is het onderhoud aan deze dakgoten terug gebracht naar “nihil”.


Indien u ook geïnteresseerd bent geraakt voor uw woning, pand of object staan we u graag te woord. Zakelijk of particulier, wij voorzien ieder object van preventie. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

© Dakgootpreventie 2021 | Disclaimer | Privacy statement | Contact | Dealer worden | Downloads